JoSePa:lle kauden ensimmäinen kotitappio

JoSePa:n taival Futsal-Ykkösessä jatkui tiukoilla otteluilla. Joutsalaiset saivat vieraita Turusta, kun sarjanelonen KF Kosova saapui testaamaan kotijoukkueen nykykunnon. JoSePa taipui edellisessä ottelussaan karuun vierastappioon PJK:n vieraana ja lähti tähän peliin sarjataulukon toiselta sijalta – VehU on siirtynyt taulukon kärkeen niukasti maalieronsa turvin.

PJK-pelissä JoSePa vaikutti kaipaavan kovasti tuosta ottelusta puuttunutta Eemeli Hännistä. Häntä ei kuitenkaan liikuntahallilla nähty, mutta ikävästi edellisessä ottelussa itsensä loukannut Benno Hanslian oli mukana pelaavassa kokoonpanossa. Kosova sai jalkeille Joutsaan seitsemän kenttäpelaajaa + maalivahdin.

Kosova lähti otteluun vetäytyen varsin alas ja pelaten passiivisesti. JoSePa pääsikin hyödyntämään tätä ja siirtyi alle puolen minuutin pelin jälkeen 1-0 johtoon. Kosova kuitenkin kuittasi omaksi maaliksi merkityn osuman alle minuutissa JoSePa:n karkean pallonmenetyksen jälkeen. 1-1 lukemissa jatkettiin JoSePa:n hallitessa palloa ja Kosovan pyrkiessä rankaisemaan pallonmenetyksistä ja iskemään vastaan.

KF Kosova pääsi ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon yhdennellätoista peliminuutilla. Pallo toimitettiin kulmapotkusta suoraan voimalla kohti etutolppaa ja maalivahti Tuomas Heikkilän kautta harmillisesti verkkoon. 1-2 osuman jälkeen JoSePa hallitsi edelleen peliä ja sai luotua muutamia vaarallisia vapaapotkutilanteita, yhden loistavan kulmatilanteen ja rajatilanteen – joku olisi näistä laittanut sisään, mutta JoSePa ei tällä kertaa. Kosova sen sijaan rankaisi upealla maalilla heti ensimmäisestä tilanteestaan ja pääsi jo kahden maalin johtoon. Kotijoukkueen henkistä kanttia koeteltiin tämän jälkeen Kosovan saatua hetkellisesti useampia paikkoja. Kantti kesti, ja JoSePa loikin pian useita maalipaikkoja, mutta Dirlandaa ei vain lähtenyt hallilla soimaan.

JoSePa sai vihdoin kavennuksen aikaan Kosovan otettua viidennen rikkeensä. Benno Hanslian täräytti vapaapotkusta varsin kaukaa pallon yläpömpeliin. Heikki Korhonen teki tähän 2-3 kavennusmaaliin mitä taitavimman maskin. JoSePa sai myös toisen tilaisuuden tasoittaa ottelu. Kosova otti vielä erän kuudennen rikkeen 19 peliminuutin kohdalla. Benno Hanslian asteli laukomaan 10 metrin vapaapotkua, mutta pallo päätyi sisätolppaan. Väkevän väännön jälkeen tauolle asteltiin vierasjoukkueen johtaessa niukasti 2-3.

JoSePa tuli entistä aktiivisemmalla otteella toiselle puoliajalle. Janne Kosunen revittiin rangaistuspotkun arvoisesti maihin heti erän alussa – ainakin kotiyleisön mielestä. Ottelun tuomaristo oli kuitenkin 94 katsojan kanssa eri mieltä. Myös Kosova rakensi todella vaarallisen 3-1 hyökkäyksen, jonka Benno Hanslian kuitenkin pelasti aivan maaliviivalta. Jarkko Kosunen puolestaan löysi Heikki Korhosen kulmatilanteesta takatolpalta täysin vapaana. Korhonen jatkoi kuitenkin JoSePa:n illan teemaa laittaen avopaikasta pallon maalipuiden väärälle puolelle. Kosova sen sijaan jatkoi kohtuullisen tehokasta linjaansa. Joukkue ryösti joutsalaisilta pallon erikoistilanteesta hyökkäsi neljällä pelaajalla yhtä vastaan ja laittoi pallon varmasti maaliin – 2-4. JoSePa painosti Kosovaa ankarasti, mutta Kosovan maali tuntui suorastaan noidutulta. Kuten pelissä aikaisemminkin, kotijoukkueen painostuksen päätti jälleen vierasjoukkueen maali – kotijoukkueen kannalta turhauttavan 2-5 maalin kirjautti nimiinsä Sopjani.

Pelikellon tikittäessä 32 peliminuuttia Jesse Kalliokoski osoitti tuomaristolle aikalisän merkkiä. Apuvalmentaja Kimmo Tolvanen veti päälleen kotijoukkueen reikäpaidan, ja JoSePa päätti kokeilla ajoissa tämänkin kortin. Ensimmäisestä myllytyksestä tuloksena oli yksi hyvä maalipaikka ja Tolvaselle keltainen kortti jälkitilanteesta. Seuraavista tilanteista JoSePa pystyi rakentamaan maalipaikkoja, mutta pallo ei kertakaikkiaan suostunut menemään maaliin – tai siis suostui, mutta vain JoSePa:n maaliin. Hyvän pyörityksen päätteeksi vierasjoukkueen Alban Ferrati kuittasi tyhjiin 2-6 maalin.

JoSePa sai edelleen jonkinlaisia paikkoja aikaiseksi, mutta ne jäivät edelleen vaille täyttymystä. Omassa päässä sen sijaan soi vielä kerran, kun Ferrati viimeisteli hattutemppunsa ja ottelun loppulukemat 2-7.

Vierasjoukkue ansaitsi voittonsa paremman viimeistelynsä ansiosta. Kotijoukkueella oli vähintään yhtä paljon maalipaikkoja, mutta ruuti oli läpimärkää. Ottelun jälkeen JoSePa:n päävalmentaja Kalliokoski oli silmin nähden tuohtunut omiensa suoritukseen:”Oltiin todella huonoja. Pitää ottaa vastuuta ja laittaa pallot maaliin. En halua ottaa vastustajalta mitään pois, mutta tämä ottelu oli ihan voitettavissa.” Ottelun parhaina pelaajina palkittiin kotijoukkueen Benno Hanslian ja vierasjoukkueen Egson Ibrahimi.

Mikko Paappanen