JoSePan voittoputki jatkuu

Futsalmiehet saivat vastaansa viime lauantaina yli kuukauden tauon peleistä pitäneen Feeniksin Jyväskylästä. Jalat olivat tuoreet toisen puoliajan kahdeksannelle minuutille asti, jolloin JoSePa päästi kotiyleisön (n.120 henkeä) piinasta ja voitti lopulta 7-5 (2-2). JoSePa jatkaa 2-sarjassa oman lohkonsa kärjessä.

Viime vuonna vierasjoukkueet tulivat Joutsaan hakemaan varmoja pisteitä, vahingosta viisastuneena he tulevat nyt puolustamaan tarkasti. JoSePa piti palloa suurimman osan peliä, mutta maalipaikoille murtautuminen oli vaikeaa. Niinhän siinä sitten kävi, että pelaajien takaa tullut tarkka alanurkka laukaus yllätti JoSePan maalivahdin. Kuitti tuli kuitenkin nopeasti, kun Olli Malinin ensimmäisen yrityksen puolustus blokkasi, mutta toista ei. Hetkeä myöhemmin Benno Hanslian vapautti Janne Kosusen maalintekoon ja hetken tilanne näytti normaalilta. Pari minuuttia tästä, JoSePa pelasi heikosti oman maalin edessä ja Feeniks tasoitti.

Toisella puoliajalla JoSePan pallonhallinta korostui entisestään, mutta siitä huolimatta Feeniks pääsi hyvän vastahyökkäyksen päätteeksi kuittaamaan paluupallon verkkoon. JoSePa kuittasi taas nopeasti, Matti Pirkkalainen vapautti Bennon maalitekoon. Toisen puoliajan kahdeksannella minuutilla tuli pelin komein maali. Feeniks jäi suremaan tuomaritulkintaa toisessa päässä kun Niko Rantanen heitti pallon laitaan Olli Malinille. Olli eteni ja taittoi aivan kulmapisteeltä pallon lujaa maalille, josta Jari Kotimäki pukkasi pallon komeasti takanurkkaan. Tämän jälkeen Feeniks joutui hiukan avaamaan peliä hyökätäkseen, ja lisääntyneestä tilasta nautiskeli JoSePa. Olli Malin ja Jari Kotimäki osuivat hienosti pedatuista paikoista pari kertaa ja peli oli käytännössä ratkennut. Feeniks otti lopussa reikäpaidan käyttöön ja osui kerran, mutta JoSePakin laittoi kerran pallon tyhjiin. Aivan lopussa liika hyökkäysinto kostautui vielä kotijoukkueelle yhden maalin verran.

Kuten jo tuli todettua, ulkopuolisin silmin näyttää siltä, että vieraat tulevat Joutsaan lähinnä puolustamaan tarkasti. JoSePalla on paljon jalkoja ja taitoa ja kuntoa, joten kova panostus hyökkäykseen voi kostautua. Lisäksi jokaisessa kotipelissä loppua kohti on vauhti vaan lisääntynyt. Feeniks käyttikin jokaisen tauon tarkasti, vaihtomiehistö olisi ehtinyt kentälle tauoilla katsomostakin eteisen kautta kiertäen. Jokatapauksessa yksikään peli ei vielä ole ainakaan kotona ollut helppo, kyllä kakkosessa kovia joukkueita piisaa. Feeniks pelasi taktisesti viisaasti, lopussa JoSePan taito ja omat pienet virheet kostautuivat. JoSePan pistekunkku oli taas Olli Malin, joka teki tehot 3+1, Benno Hanslian 1+2, Jari Kotimäki 2+1 ja Janne Kosunen 1+1. Kolme emsimmäistä ovat pistepörssin kärjessä. Kotiyleisön kiusana oli Feeniksin numero 5, Oskari Luoma, joka junaili käytännössä kaikki Feeniksin maalit (3+2)

Seuraava kotipeli on sitten ensi lauantaina Joensuulaista Riverballia vastaan. Heti perään sunnuntaina on Piiri-cupin välierä, ja vastassa jälleen Feeniks. Peli pelataan Jyväskylässä.