Katkerat pinnat vieraille

 

 

Joutsan Seudun Pallo kohtasi futsal-liigassa Alastaron Urheilijat viime lauantaina. Ottelu oli molemmille erittäin tärkeä. Alastaro on sarjassa viimeisenä ja JoSePa sitä edellinen. Kotijoukkueen kannalta katkerat pinnat vei mukanaan vieras viime hetkien maalilla.  Ottelu päättyi lukemin 3-4, puoliajalla tilanne oli tasan 3-3.

JoSePa sai pitkästä aikaa kaksi tasavahvaa nelikkoa jalkeille. Alku olikin kotijoukkueelta hyvä, 4 minuutin pelin jälkeen kaksi pikamaalia vei kotijoukkueen 2-0 johtoon. Tappioasemassa AU panosti enemmän hyökkäykseen, ja 8 minuutin jälkeen joukkue oli tullut jo tasoihin, ansaitusti. Tämän jälkeen mentiin vähän aikaan päästä päähän lujaa, ja JoSePa oli itseasiassa hieman ottavana osapuolena. Ajassa 17:25 vieraat menivät johtoon. Kotijoukkueen paras mies lauantaina, Janne Kosunen, tasoitti vielä kuitenkin pelin 3-3 ennen puoliaikaa.

Toisen puoliajan ensimmäinen vartti mentiin JoSePan komennossa. Kotijoukkueella oli riittävästi paikkoja ratkaista ottelu. Pari kertaa tolpat kolisivat, kaksi kertaa avopaikassa tuli hutipotku. Toisella jaksolla vieraitten maalivahti Henri Saarinen torjui 17 kertaa, kotijoukkueen maalivahti Niko Rantanen ainoastaan kolmesti. AU joutui myös virhe vaikeuksiin, viides virhe tuli jo kahdentoista minuutin kohdalla. Kuudes virhe tuli sitten 18 minuutin jälkeen, ja kotijoukkue sai rangaistuslaukauksen. Henri Saarinen kuitenkin torjui ja aika pian sen jälkeen AU teki vastahyökkäyksestä 3-4 johtomaalin. JoSePa pelasi lopun reikä paidalla mutta kovin hyviä maalintekopaikkoja ei tullut.

JoSePan maalinteko osastolla oli lauantaina heikko päivä. Paikkoja oli riittävästi 7-8 osumaan, mutta Henri Saarinen  ja märkä ruuti estivät osumat. Ensimmäisellä jaksolla kotijoukkue pommitti laukaukset blockiin,  toisella jaksolla oli osoite ja tehotkin kohdallaan, mutta vieraitten ykkös sankari löytyi maalin suulta. Kotijoukkueen parhaat miehet Elias Paappanen ja Janne Kosunen työllistivät Saarista kiitettävästi mutta minkäänlaisia onnen pipanoitakaan ei tipahdellut. Janne Kosunen palkittiin JoSePan parhaana miehenä, tehot lauantaina kaksi maalia ja yksi syöttö.

Jos ei edellisestä tappiosta tullut traumoja, tästä niitä saattoi vähän tulla. Tilanne sarjan hännillä on tiukka. Voiton myötä AU otti ensimmäiset sarjapisteensä Futsal-liigassa. Tällä hetkellä näyttää siltä, että AU, JoSePa ja TPK Turusta ratkovat suorat putoajat ensi kevään aikana. Kevät tietenkin kaiken muuttaa voi, mutta tällä hetkellä tilanne näyttää tältä. Tiistaina JoSePa kohtaa Kampuksen Dynamon Jyväskylässä. Sen jälkeen otteluihin tulee kuukauden tauko.

Valmentajan kommentit: JoSePa:  Mikko Paappanen. ” Tänään ei ansaittu enempää. Meillä oli ihan riittävästi paikkoja ratkoa tämä peli, mutta kun itse ei onnistu niin kaveri onnistuu. Loppua kohti homma ankeutui kun ei mistään saatu palloa verkkoon. Pariin puolustus virheeseen tämä ratkesi,  omia kavereita ei muistettu seurata. Tällä tavalla emme voi puolustaa jos aiomme pisteitä ottaa.”

Petri Hentinen