Keski-Suomessa pyryttää

Leivonmäen Pyry jatkoi vakuuttavia esityksiä lentopallon poikien piirisarjoissa. Tämän kevään tuliaisina oli B-poikien hopea ja C-poikien kulta.

B-pojissa Pyry oli ensimmäistä kautta mukana. Suuresta ikähaitarista johtuen Pyryn riveissä oli kolmekin vuotta ikäluokkaa nuorempia pelaajia. Tästä huolimatta Pyry taisteli loppuun saakka kullasta, se kariutui vasta viimeisessä turnauksessa kärsittyyn kahteen tappioon. Valmentaja Tapio Ahonen oli kuitenkin pelillisiin asioihin tyytyväinen, pojat saivat huomattavasti kovempia pelejä kuin aiemmin.

C-sarjassa Pyry oli sitten ylivoimainen. Alkusarjassa eräsuhde oli 18-0, loppusarjassa 23-1. Ainoa erätappio tuli viimeisen pelin viimeisessä erässä. Joutsassa pelatussa turnauksessa Pyryn pelaaminen oli jopa tylsää katsottavaa, niin ylivoimainen joukkue oli. Turnauksen yleisöönmenevin peli olikin vieraitten keskinäinen kohtaaminen, joka oli tasainen ottelu. Pyryä vastaan Korpilahti ja Viitasaari olivat jo etukäteen maansa myyneitä. Äänekoskellä Pyry sai isännistä (ÄU) jo ihan hyvän vastuksen, ainoa erätappiokin tuli heille.

Joukkueessa on oma supertähti (Joel Lahti , C)mutta allekirjoittaneen silmin hienoa oli koko joukkueen taktisten ja henkilökohtaisten taitojen kehittyminen. Hyppysyötöt, keskihyökkäykset, nopeat laitapassit vievät joukkuetta koko ajan enemmän aikuisten pelien suuntaan. Tosiasia kuitenkin on, että Joel Lahden kaltaista junnua ei löydy koko keski-suomesta, aika vähän koko valtakunnastakaan. Kehua pitää kuitenkin koko porukkaa, johon kuuluu Joelin lisäksi IIari Ahonen (B), Oskari Liias (B), Anssi Tommola (B), Juha Kosonen (C) Pyry Nieminen (C), Jyri Visa (C), Eero Takala (C), Otto Lankia (C) ja Santeri Hentinen (C).

Pelaajien kausi jatkuu vielä erillisellä Keski-Suomen mestaruusturnauksella 8.5. Saarijärvellä, ja kesäkuun alussa joukkue menee Power-cupiin Seinäjoelle. Menestys on tuonut mukanaan myös edustustehtäviä. Aikaisempina vuosina ainakin Ilari Ahonen on pelannut aluejoukkueessa, tänä vuonna leirityksessä ovat tyrkyllä Joel Lahti, Juha Kosonen ja Santeri Hentinen. Lisäksi Joel Lahti on mukana C-poikien maajoukkueleirityksessä. Kaikki nämä tapahtumat jatkuvat heti ensi viikonloppuna.

Petri Hentinen