KoLe poistui pakkaseen…

Kouvolan Lentopallo koulutti JoSePaa alkusarjan viimeisessä kotiottelussa Joutsassa. Ylemmän jatkosarjan pelissä paikka ja joukkueet olivat samat, tulos eri, nyt KoLe oli ottavana osapuolena lukemin 3-1 (25-23, 21-25, 25-15, 25-23.

Joulutauon jälkeen oli homma hieman hakusessa ensimmäisessä erässä kummallakin joukkueella. Alussa KoLe oli niskanpäällä, sitten JoSePa hivuttautui iholle koko ottelun hyvin pelanneen kapteeninsa Ilkka Hentisen johdolla. Erän lopussa JoSePa meni ensi kertaa johtoon ja samalla erävoittoon asti.

Suurehkon yleisömäärän ( lähes 50 henkeä) innostuessa kannustamaan iski JoSePaan jonkinalainen kipsi, ja toista erää hallitsi KoLe. JoSePa törmäsi luvattoman monta kertaa vieraitten torjuntaan. Kahvi-ja pullatauon jälkeen JoSePa oli kolmannessa erässä paremmin hereillä. Toisaalta voisi sanoa että KoLe oli täysin unessa. JoSePa puolusti paljon KoLen hyökkäyksiä takaisin peliin, ja pitkätkin pallorallit päätyivät JoSePan eduksi.

Neljättä erää vei alusta saakka KoLe. JoSePa törmäsi usein torjuntaan, lisäksi KoLen hyökkäyspeli oli erän alussa pirteää. Tilanteessa 12-16 otti JoSePa aikalisän, ja se käänsi pelin. Loppuvaiheessa JoSePa teki kentällä enemmän töitä, KoLe jäi odottelemaan viidettä erää.

Lähtökohdiltaan ottelu oli hieman epätasainen, Kole oli matkassa koko joukkueellaan, JoSePalta puuttui hakkuri ja pari sentteriä sekä toinen passari. Siihen nähden tulos ja peli oli hieno. Ilkka Hentinen piti joukkuetta pystyssä yhdessä passari Petri Myllymäen kanssa pari erää, loppua kohti myös Lars Näkkäläjärvi ja Aki Nevalainen alkoivat löytää lyönneille oikean osoitteen. Ville Suihkosella on tapana nousta parrasvaloihin aina kun voitosta taistellaan, niin nytkin. Kolmesta viimeisestä JoSePan pisteestä kaksi tuli Villen torjunnoilla. Voiton perusta oli kuitenkin hyvin toiminut vastaanotto. Ilkka,  Lasu  ja Tuke nostelivat ykköset kuppiin 70 prosentin tehoilla. Kun lisäksi KoLen syöttöpeli oli perin onnetonta (yli 20 virhettä), löytyy voiton kulmakivi sieltä.

Huomionarvoinen asia on myös Joutsassa harvinainen yleisön kannustus. Alkuhämmästyksestä toivuttuaan pelaajat näyttivät suorastaan nauttivan pelaamisesta. Sehän kai jossain määrin on tämän homman tarkoitus. Seuraavan kerran yleisöllä on mahdollisuuss kannustaa kahden viikon päästä Joutsassa Liperiä vastaan. Ykkössarja on vain yhdeksän voiton päässä.