Korkki on kiinni ja sitten se on auki

Vertaus ketsuppipullosta ja sen aukeamisesta lienee jo kyllästyttävä vertaus JoSePan ukkojen maalintekovaikeuksista. Nyt se kuitenkin osui kohdalleen. Lauantaina korkki oli ja pysyi kiinni. PS Villa Hyvinkäältä vei kovaotteisen kamppailun joutsassa maalein 1-4 puoliajan ollessa 1-1. Sunnuntaina varamiehisenä paikalle saapunut FC Rauma oli sitten sijaiskärsijänä kun sisuuntunut JoSePa jyräsi 6-1 (1-0) kotivoittoon, joka oli muuten ensimmäinen tällä kaudella.

Lauantaina kohtasivat sarjan kärki ja jumbo. Ensimmäisen kympin aikana sitä ei olisi uskonut, JoSePa sai hyvän paineen hyvinkääläispäätyyn, mutta maalipaikoille pääsy oli vaikeaa Villan tarkan puolustuspelin ansiosta. Paikkoja kuitenkin tuli puolenkymmentä, mutta vedoissa ei ollut riittävästi tarkkuutta tai sitten ruutia. Villa sai ensimmäisen laukauksen kohti maalia 14 minuutilla, ja sehän tietenkin meni heti maaliin. JoSePan peli tästä tietenkin hiukan alkoi jäkittämään, ja peli oli tämän jälkeen tasaista. Hiukan ennen jakson loppua JoSePa kuitenkin juoni kulmasta näyttävän tasoituksen, maalarina Jari Kotimäki.

Toisen jakson alku oli tarkkaa peliä. Meno kävi välillä aika fyysiseksi, puolin ja toisin. Yhden kalabaliikin jälkimainingeissa Villa meni 2-1 johtoon. JoSePa käänsi peliä väkisin vastustajan maalille, mutta pallo vieri ärsyttävästi takatolpan ohi tai sitten avopaikasta laitettiin pallo taivaalle. Villa rankaisi vielä kahdella maalilla joista toinen tyhjiin, ja JoSePa jäi ihmettelemään miten tässä taas näin kävi? JoSePalta puuttui lauantain viimeinen silaus kaikesta tekemisestä. Gorilla pysyi selässä koko ottelun ajan, eikä paino harteilla ole mukava pelata.

Sunnuntaina JoSePa päätti aloittaa kauden uudestaan, vastassa oli FC Rauma. Kausi alkoikin räväkästi, peliä oli pelattu 1:45, kun Jari Kotimäki pisti pallon kulmapotkusta tyhjiin takatolpalta, syöttäjänä Otto Piili. Peli oli tämänkin jälkeen täysin hanskassa, ensimmäisen kunnon maalipaikan FC Rauma sai vasta aivan jakson lopussa. Ensimmäisen jakson laukaukset JoSePa vei 19 – 7, enempää maaleja ei kuitenkaan nähty.

Toisen jakson alussa Jari Kotimäki jatkoi gorillan ravistelua laittamalla Benno Hanslianin tolpasta maaliviivalle kimmonneen laukauksen perille ajassa 21:40. Tämän jälkeen nähtiin toistaiseksi kauden parasta JoSePaa. Juho-Matti Pösö vieraitten maalilla sai venytettä raajojaan alvariinsa, erityisesti Benno Hanslianilla oli laukaus herkässä kunnossa tänään. Kovat otteetkin tulivat käyttöön, Kotimäki joutui paikattavaksi jääkiekosta tutumman lonkkataklauksen seurauksena, myös Bennoa kohdeltiin kaltoin. Jari palasi kentälle käsi paketissa, ja hetken pyörittyään hän ohjasi Otto Piilin syötön jälleen takatolpalta maaliin; 3-0 ja hattutemppu oli valmis. Tämän jälkeen raumalaisten maalivahtikin nousi ylös, mutta Jari taisteli taas pallon itselleen ja kaatuessaankin toimitti pallon tyhjään maaliin;4-0

FC Rauma sai vielä kavennuksen, mutta sen kuittasi maalissa pelannut Aake Partio nopeasti. Torjunnan jälkeen Aake pisti pallon toisen kerran tyhjiin, ja vielä kerran Kotimäki-Piili pääsi ylivoimahyökkäykseen ja nyt oli Jarin vuoro syöttää Otto maalintekoon; 6-1. Ottelun viimeiseksi merkinnäksi jäi sitten Aaken saama keltainen ”hiukan” myöhästyneestä katkon yrityksestä.

Ketsuppipullo tuli siis ehkä korkattua, nyt pitää pitää huoli ettei se enää kiinni menekään. Nyt tulee parin vieraspelin putki (Helsinki-Oulu) ja sen lisäksi Cupin ottelu Joensuussa. Itsenäisyyspäivän aikoihin on sitten taas muutama kotipeli.