Kylmä kyyti

 

 

 

JoSePa aloitti kesän pelit miesten osalta Keski-Suomen Viitosessa eilenillalla Joutsan tekonurmella hyytävässä kevätillassa. Ennen ensimmäistä peliä oli joukkueella ollut yksi keskinäinen palaveri ja kokonaiset yhdet harjoitukset. Ennen ottelua pelaajat sopivat huhujen mukaan  jotta tänään ei roiskita, pidetään pallo maassa ja miehet ja pallo liikkuu. Tätä taktiikkaa saapui testaamaan FCV Reds Vaajakoskelta, vieraat poistuivat korvat luimussa 9-0 tappion jälkeen.

Näin katsojan silmin pelisuunnitelma onnistui sataprosenttisesti. Futsalkentiltä oli mukaan tarttunut syöttöpeli ja hyvä liike, viime vuoden keväänä vaivannut näpertely ja pelin sumputtuminen loisti poissaolollaan. Tulostakin syntyi pian. Joel Lahti ja Valtteri Peltonen pelasivat 11 minuutin kohdalla laidalla seinäsyötöillä Valtterin vapaaksi ja Vage tykitti etukulmasta 1-0. 5 minuuttia eteenpäin ja Janne Kosunen lähetti tarkan keskityksen puolustuslinjan yli ja Joel Lahti nyökkäsi 2-0. Tämän jälkeen JoSePa loi hyvällä syöttöpelillä jatkuvasti maalipaikkoja ja Joel Lahti ja Jari Kotimäki lisäsivät ennen puolta tuntia JoSePan johdon jo lukemiksi 4-0. Ennen puoliaikaa Janne Kosunen tykitti epäsuoran vaparin jälkeen taukotilanteeksi 5-0.

Juuri ennen taukoa ja heti tauon jälkeen oli FCV:llä pelin parhaat hetkensä, muutaman maalipaikan poikasenkin vieraat loivat. 52 minuutin kohdalla Janne tykitti jostain 20 metrin kohdalta pallon ylänurkkaan ja pari minuuttia myöhemmin 15-vuotias Eetu Oksanen teki lukemiksi jo 7-0. Tässä vaiheessa jalka nousi vähäksi aikaa kaasulta, viimeisen kympin aikana JoSePan parraton osasto Oksanen-Paappanen-Nurminen innostui sen verran Jari Kotimäen säestyksellä että Eetulle saatiin knallin tarpeet aikaiseksi. Loppulukemat olivat siis varsin yksipuolisen näytöksen jälkeen JoSePalle 9-0 (5-0)

Joko JoSePan peli oli erittäin hyvää tai sitten FCV oli todella jäässä. Ehkä totuus löytyy jostain tältä väliltä, mutta FCV ei saanut JoSePasta minkäänlaista hippaa missään vaiheessa. Maalien lisäksi JoSePalla oli suunnilleen maaleja vastaava määrä paikkoja lisäosumiin, JoSePan Niko Rantaselle taisi tulla kaksi varsinaista torjuntaa tässä pelissä. JoSePan keskikenttä Valtteri Peltosen ja Janne Kosusen johdolla piti ohjat koko ajan käsissään, Janne oli eilen kentän paras. Huomiota herätti myös se, että 15-vuotias kolmikko Paappanen-Oksanen-Nurminen pysyi kyydissä erinomaisesti, tai pikemminkin FCV:n pakit eivät siinä kyydissä pysyneet. FCV:n kunniaksi on sanottava, että joskus näissä tilanteissa vastustaja alkaa pelata korostetun fyysisesti, nyt peli pysyi loppuun asti hyvin siistinä.

Kovin pitkälle meneviä unelmia ei tällaisen näytöksen jälkeen voi kummankaan todellisesta iskukyvystä vetää. Tosiasia on kuitenkin se, että jos JoSePa pystyy eilen nähdyllä tavalla kotipeleissään palloa kierrättämään ja liike pysyy samalla tasolla, on Joutsasta aika vaikea pinnoja mukanaan viedä. Seuraava peli on taas viikon päästä, silloin Joutsaan saapuu Vihtavuoren Pamaus.

GWW