Leppoisasti kesäillassa

Puolilämpimän illan ratoksi JoSePa ja HPP tarjosivat  kevyttä viihdettä Joutsan tekonurmella reilun puolentoista tunnin ajan. Keski-Suomen Viitosen ottelu päättyi täysin ansaitusti kotijoukkueelle maalein 6-1 (3-0).

JoSePa aloitti ottelun kuten kaikki tämän kauden kotiottelut,selkeällä pelivälineen hallinnalla. Keskialue pysyi läpi ottelun täysin hallussa. Janne Kosunen haki pallot alhaalta ja häntä säestivät koko ajan otteitaan parantava Tuure Tamminen ja Valtteri Peltonen. Kärjessä juoksuvoimaiset Jari Kotimäki ja Eetu Oksanen pysyivät ensimmäisen kympin jotenkuten kurissa, mutta sitten alkoi tapahtua. Eetu murtautui irti päällystakistaan oikealla laidalla ja syötti takatolpalle Jarin jalkaan, 1-0 JoSePalle. Tämän jälkeen JoSePalla oli pari hyvää tilannetta, toisesta seurasi vapari ja toinen tuhrittiin kikkailuun. 27 minuutin kohdalla Jari murtautui pakkien välistä sota-alueelle, ja pakit hoitivat Jarin yksissä tuumin tekonurmen pintaan. Siitä ei tuomari tykännyt ja Jari teki itse pilkulta lukemiksi 2-0. Näillä haminoilla HPP:kin sai muutaman laukauksen kohti JoSePan päätyä. 34 minuutin kohdalla Tuure Tamminen murtautui 16 sisään, siirsi pallon sivulle Matias Paappaselle joka sijoitti takanurkkaan 3-0.

Tämän jälkeen pelissä alkoi puoliunelias vaihe, joka kesti puoliajan yli aina minuutille 59. Sinä aikana peli oli lähinnä keskialueen mähinää. 59 minuutilla HPP sai kulman, joka pelattiin tyylikkäästi pilkun kohdalle missä oli 3! HPP:n kaveria ilman vartijaa. Kunnian pallon nyökkäämisestä pussiin sai Erkko Papinaho. Tästä ei juuri pelin kuva muuttunut, JoSePa sai sen verran intoa pelaamiseen ettei HPP iholle päässyt. 70 minuutin kohdalla Janne Kosunen laittoi keskiympyrästä loistavan murtavan syötön Valtteri Peltoselle vasempaan laitaan, Vage läpi ja chippi yli vastaantulleen maalivahdin, 4-1. Tämän jälkeen JoSePa innostui vyöryttämään loppuminuutit, ehkä HPPkin siirtyi puolikaasulta tyhjäkäynnille. Jokatapauksessa läpiajoja ja maalipaikkoja tuli JoSePalle ihan tuhlattavaksi asti. Kaksi kihausta vielä tuli, Eetu järjesti 77 minuutilla Jarille 1-0 maalin kopion; 5-1. Viisi minuuttia ennen loppua Eetu laittoi Jarin läpiajon jälkeisen irtopallon alanurkkaan ja loppunumerot siis 6-1.

JoSePalla ei missään vaiheessa ollut suuria ongelmia HPP:n kanssa, tuntui että vieraat tulivat Joutsaan lähinnä selviytymään. Peli oli muutenkin ajoittan lähinnä pelailua. Erikoistilanteissa HPP oli hyvä, mutta edes vapareita JoSePan alueelta ei tainnut heille tulla, kulmat olivat ainoat vaaranpaikat. JoSePa sai omat syöttörumban välillä toimimaan nätisti, näytti tosin siltä että hirveää paloa ei murskalukemiin ollut, siihen oli kyllä paikkoja. Puolustuslinja Ahonen-Kahilampi-Saarela-Gylden ynnä muut ei koville pelissä joutunut, sekä Gyldeniltä että Ahoselta nähtiin pari näyttävää ylösnousua. JoSePan pelaajista Joel Lahden kausi lienee reisivamman vuoksi paketissa, hänet tässä pelissä korvannut Eetu on täysin erityyppinen pelaaja, mutta tulosta syntyy samalla tavalla. Joel on peliälykäs, vahva pääpelaaja ja kova kaksinkamppailuissa, siis perinteinen sentteri. Eetu joutuu toistaiseksi tyytymään nopeuteen, tekniikkan ja peliälyyn. Kaksinkamppailuissa hänet tuupitaan vielä sivuun. Fysiikka tulee sitten myöhemmin, luonnetta löytyy jo. Kolmas junnu Paappasen ja Oksasen lisäksi Matti Nurminen oli toisella jaksolla pirteä oikealla laidalla. Kotimäki tuhlaili jonkin verran paikkoja, mutta lähinnä siksi että pyrki luomaan niitä muille. Siitä huolimatta koko sarjan pörssin kärjessä 10 maalilla. Janne Kosunen oli totutusti keskialueen Herra.

Seuraavaksi JoSePalla taitaa olla vastassa Nousu/2 Jyväskylästä, joka on sarjassa JoSePan jälkeen toisena, eroa kolme pistettä. Vieraspeli taitaa olla kauden tähän mennessä tärkein peli. Aikaa on ainakin harjoitella?, peli on vasta kahden viikon päästä. Seuraavan kerran kotona JoSePa pelaa 5.7. Jämsänkosken Ilvestä vastaan.

GWW