Lite bättre

 

JoSePan toinenkin yritys viikonloppuna päättyi tappioon Futsal-Liigassa. Vieraaksi saapunut GFT Espoosta paranteli asemiaan sarjan kärkikuusikossa 2-4 voitolla yleisöönmenevässä ottelussa. Puoliajalla GFT johti 0-1.

Edellispäivästä JoSePan joukkue oli muuttunut sen verran että Joonas Manzo oli pelikiellossa keltaisten korttien takia, mutta Aki Miettinen ja Tarkko Savela toivat lisää kokemusta kentälle. Ensimmäinen kymppi oli jälleen vaikea. Nyt JoSePalle ei tullut harhoja puolustuksessa, mutta siitä huolimatta alussa JoSePalta oli parrasvaloissa maalivahti Matti Nurminen, joka teki tyhjäksi maajoukkuemiesten Henri Alamikkotervon ja Panu Aution yritykset. Toki välillä oli tolpatkin apuna. 11 minuutin kohdalla Jerry Sipilä siirsi vieraat ansaittuun 0-1 johtoon. Kokonaisuutena 1 jakso oli GFT:n, se voitti laukaisyritykset selvästi, ja Matti Nurminen ja tolpat pitivät JoSePan kuvassa mukana.

JoSePa aloitti toisen jakson hyvin, ensimmäisellä minuutilla Antti Koivumäki GFT:n maalilla torjui jo kolme kertaa, eli saman verran kuin koko ensi jaksolla. Ensimmäinen kymppi oli JoSePan hallintaa. Alamikkotervo ja Sipilä juottivat kuitenkin kotijoukkueelle katkeran kalkin kahden takaiskun muodossa, mutta JoSePa ei antanut periksi. Hyvän pelin pelannut Benno Hanslian kiskottiin nurin maalipaikassa, ja seuranneen vaparin hän tykitti itse yläkulmaan. Hetken kuluttua JoSePa sai kulmapotkun, se annettiin nopeasti takatolpalle mistä toinen hyvän pelin pelannut JoSePalainen Elias Paappanen kavensi tilanteeksi jo 2-3. Minuuttia myöhemmin GFT karkasi taas kahden maalin päähän. Kumpikin joukkue sai viidennen virheen tämän jälkeen ja pahin rymistely hiukan hyytyi. JoSePa pelasi viimeiset neljä minuuttia reikäpaidalla, mutta palloa ei GFT:n muodon sisään juuri saatu. Viimeisen minuutin GFT pelasi viisaasti eikä JoSePa päässyt enää paikoille.

JoSePa pelasi hyvän pelin, mutta hyvä ei vaan riitä. GFT:n kaltaisia joukkueita vastaan pitää onnistua erinomaisesti ja lisäksi maalivahtipelin pitää olla loistavaa. Tänään Matti Nurminen ja kaverinsa tolpat antoivat siihen mahdollisuuden. Jälleen kerran voipi sanoa, että sinne maalipaikoille pitää saada sitä terävyyttä, otetta, onnea ja taitoa, mitä näitä nyt on. Hyvästä yrityksestä joukkueelle taas kiitettävä, mutta pinnoja tässä tarvittaisiin, meno on sen verran armotonta Futsal-Liigassa.

GFT:n pelissä ei sinänsä mitää mullistavaa ollut joukkue pelasi riittävän hyvin ja totuttuun tapaan pyrki kokeneen kaartin johdolla myös kertomaan kohteliaasti tuomareille mitä mieltä ovat linjasta ja kotijoukkueen oletetun brutaaleista otteista. Tämä sytytti tietysti myös kotjoukkueen sekä yleisön, pitkästä aikaa oli Joutsassa ihan tunnelmaa. Kiitos siitä.

Mikko Paappanen JoSePa: Samat sanat kuin eilen, ihan ei riitä. Raskasta kun koko ajan ollaan vähän perässä, kun päästään iholle niin heti tulee uusi takaisku. Me kun hukataan äijä, heti soi omissa. Kun GFT hukkasi äijän saatiin aikaiseksi vain hyvä yritys.Kaipa se siinä se kokemus ja rutiini näkyy.

Petri Hentinen