Maa kutsuu…

JoSePa palautti itsensä maanpinnalle kahdella perättäisellä tappiolla. Kotona viikko sitten lauantaina tuli takkiin Liperiltä 1-3 (21-25, 25-23, 18-25, 19-25) ja sunnuntaina vieraspelissä Team Länsi-Savolta 2-3 (25-22, 25-19, 19-25, 18-25, 11-15)

Huolimatta samasta lopputuloksesta pelit eivät olleet keskenään veljeksiä. Kotipelissä JoSePa ylsi harvinaisen haluttomaan ja yleisölle epäystävälliseen esitykseen. Koska Liperikään ei ollut ihan parhaimmillaan, pelin taso oli aika heikko. Tunnelmaa oli kuin lavatansseissa kun kumpikaan ei vie. Liperiltä löytyi kuitenkin niin paljon enemmän lyöntivoimaa ja ennen kaikkea tarkkuutta, että voitto meni oikeaan osoitteeseen.

JoSePalta puhtaat paperit saavat Petri Myllymäki ja Tuukka Hentinen, jotka tekivät oman osuutensa voiton eteen. Siitä eteenpäin kaikki oli kuraa, laitamiehillä oli erityisen musta päivä 34 hyökkäysvirheen myötä. Aki, Ile ja Lasu voivat kaikki tutustua huonekaluun nimeltä peili. Hiha toimi heillä kaikilla kohtuu hyvin, käsi ei yhtään.

Pieksämäellä pelatussa vieraspelissä JoSePa sai pitkästä aikaa riviin nilkkojaan parannelleen hakkuri Viljami Kinnusen. Se muutti JoSePan pelikirjaa sen verran, että nyt alkoi tulla niitä onnistumisia koko joukkueelle. Esim. Lars-Antti Näkkäläjärveä ei peliesityksen perusteella ollut tuntea samaksi mieheksi kuin edellisenä viikonloppuna.  Koska vastapuolellakin oli hyviä miehiä, tuli pelistä huomattavasti tasokkaampi kuin edellisenä viikonloppuna.

JoSePan peli on kuitenkin sillä tavoin herkkää, että kun Viljamin koneesta pakollisen treenitauon jälkeen alkoi loppua bensa, alkoi se loppua myös koko JoSePalta. Team Länsi-Savo vaihtoi myös kahden erän jälkeen Saimaa-Volleystä lainassa olleen Atte Kyrölän hakkurin paikalle.  Näiden kahden asian loppusumma oli se, että jatkossa peliä vei hienokseltaan Team LS. Pelin teemana oli hyvä puolustus molemmilla joukkueilla. Pitkät pallot kääntyivät loppua kohti yhä useammin kotijoukkueelle.

Tämän pelin jälkeen JoSePa ei kuitenkaan tarvitse hiipiä pitkin nurkkia kotimatkalle, peli oli huomattavasti parempaa kuin kotiottelussa. Otteisiin pitäisi vaan saada tasaisuutta. JoSePan pelin koko kirjo näkyy esim. Lasun otteissa. Parhaimmillaan jäätävän hyvä, huonoimmilaan hyytävästi jotain ihan muuta. Tämä koskee sitten koko joukkuetta, erityisesti laitamiehiä. Libero/vastaanotto sekä passipeli on suht kohdallaan. Jobinpostia tuli passareitten osalta, viikolla Pete sai varpaansa rikki. Pönä pelasi hyvän pelin Länsisavolaisia vastaan, joten siihen ei homma kaadu. Petekin voi olla pelikunnossa lauantaina. Nämä kaksi peliä osoittivat kuitenkin sen, että toimiva hakkuripeli on kivijalka jopa kakkossarjassa.

Toivottavasti Viljamin nilkka kestää, sillä tulevana lauantaina Joutsaan tulee nimivahva ja muutenkin kovakuntoinen Puijo-Volley.

 

GWW