MadMax ilkeä vieras

 

JoSePa otti toista kertaan peräkkäin takkiinsa Futsal-Liigassa. Päättäväisesti Joutsaan tullut vierasjoukkue MadMax Valkeakoskelta vei kolme pinnaa mennessään maalein 4-6 (1-4).

MadMax otti pelin hallintaansa heti alkuvihellyksestä. Siinä auttoi JoSePan hermostunut peli joka poiki lukuisia pallon menetyksiä ja harhasyöttöjä.  Virheitten lisäksi MadMax pystyi purkamaan JoSePan prässipelin hyvällä pallonhallinnalla ja liikkeellä. Maxin oma prässi puri sen verran hyvin, että vieraat menivät 0-2 johtoon ennen JoSePan kavennusta, jonka teki Jari Kotimäki Olli Malinin syötöstä. Tästä ei riemu kuitenkaan jatkunut, vaan JoSePan esitys oli suht heikkko koko avausjakson. Toistakymmentä helppoa pallonmenetystä poiki sen että puoliajalla MadMax johti jo 1-4, ja täysin ansaitusti.

Toisella jaksolla pelin  taso nousi, kun JoSePakin alkoi pelata. JoSePa kavensi 22. minuutin kohdalla kun Malin-Kotimäki akseli pelasi seinäsyötöllä maalipaikan tällä kertaa Malinille. Seuraava kymppi mentiin sitten tasaisissa merkeissä, maalipaikkoja oli molemmilla. 31 minuutin kohdalla pallo pomppi  JoSePan maalilla Mikko Matinarolle, joka vei vieraat jo ratkaisevan tuntuisesti 2-5 johtoon. Toinen pomppupallo yllätti Aake Partion 37 minuutin kohdalla, ja JoSePan kaksi kavennusmaalia  (Jari Kotimäki, Jarkko Kosunen) tulivat pisteitten kannalta liian myöhään.

JoSePan avausjakso oli heikoin kotona tällä kaudella. Vieraat purkivat kärsivällisesti Alejandro Peris Moran ja Mikko Herityn johdolla JoSePan prässipelin ja maalipaikkojen luonti oli kuin tervanjuontia. MadMaxin oma prässi toimi hyvin, sitä tosin edesauttoi JoSePan ”vierasapu” eli omat harhasyötöt ja pallonmenetykset. Toisella jaksolla JoSePan oma peli kohentui huomattavasti, mutta MadMaxilla ei suurta paniikkia ollut missään vaiheessa ja he pelasivat viisaasti johtoa turvaten.  Toisen jakson hurlumhei-vaiheessa Maxin 2-5 maali katkaisi oikeastaan JoSePan pyristelyn tällä kertaa.

Kommentit

MadMax; Jesse Collin: Pelattiin erittäin hyvä vieraspeli. Meillä on ollut vaikeuksia prässipelin purussa tällä kaudella, nyt se onnistui erinomaisesti, varsinkin ekalla jaksolla. Luulisi tällaisen pelin menevän yleisöön, kun on paljon maalipaikkoja puolin ja toisin.

JoSePa, Mikko Paappanen: Surkea ensimmäinen jakso, ei päästy edes oikein paikoille. Paljon MadMaxin hyvyyttä, mutta myös meidän huonoutta. Toinen jakso paljon parempi, mutta turhan paljon annettiin eteen ekalla jaksolla.

 

Petri Hentinen