MadMax taipui Joutsassa

JoSePalle avauspelistä voitto

Alavireisten harjoituspelien jälkeen JoSePa oli vahvasti ylävireinen Futsal-Liigan sarja-avauksessa Valkeakoskelaista MadMaxia vastaan. Sarjataulukon eripäihin povatut joukkueet kohtasivat lauantaina Joutsassa, ja ennakkosuosikkina peliin lähtenyt MadMax sai taipua maalein 3-0 (2-0)

MadMaxilta puuttui puolenkymmentä peluria, ja lisäksi Joona Heritty joutui lopettamaan pelin kesken. JoSePalta puuttui Matias Paappanen ja Tuukka Korhonen, lisäksi muutama peluri on vielä kesäfutiksen parissa. Tarkko Savela joutui jättämään myös pelin kesken. Iso uutinen kokoonpanossa oli se, että jo kertaalleen KaDyyn siirtynyt Benno Hanslian siirtyi takaisin JoSePaan opiskelupaikan ja muiden siviilielämän haasteiden takia. Siirrosta sovittiin hyvässä hengessä KaDyn, JoSePan ja Bennon kesken.

JoSePa aloitti ottelun pirteästi ja otti aloitteen käsiinsä ensimmäisellä jaksolla. JoSePalla oli asenne kohdallaan ja joukkue vaikutti huomattavasti vastustajaa valmiimmalta peliin. Puolustuspeli toimi ja pallollinen peli oli aktiivista. Paikkoja siunaantui molemmille, muttaa maalinteossa onnistui vain JoSePa. 10 minuutin jälkeen MadMaxin puolustus sähläsi Niko Rantasen pitkän avauksen omaan maaliin. Tästä reilu minuutti, Benno Hanslian syötti maalille rynnänneelle Elias Paappaselle, joka ensimmäisessä liigapelissään ohjasi pallon maaliin. Puoliajalle mentiin JoSePan 2-0 johdossa.

Toisella jaksolla JoSePa puolusti tarkasti, mutta antoi vähän suotta otteen vieraille. Hieman enemmän pallollista peliä kaivattiin, mutta puolustus ja maalivahti Niko Rantanen pitivät huolen, että liian kovaa painetta ei JoSePan päässä nähty. Sen sijaan ajassa 27:38 Elias Paappanen kävi tökkäämässä pohjapelaajan ja maalivahdin välistä JoSePalle 3-0 johdon. JoSePa hyvä puolustaminen sai vieraat turhautumaan eikä varsinaista myllytystä tullut JoSePan päähän. MadMax pelasi pitkän aikaa lopussa reikäpaidalla, mutta silloinkin maalipaikkoja syntyi yhtä paljon molempiin päihin.

JoSePa ansaitsi voittonsa täysin. Alavireiset harjoituspelit takasivat sen, että ainakin asenne oli tapissa. Puolustus toimi myös ajankohta huomioon ottaen varsin hyvin. Niko Rantanen piti maalilla huolen lopusta. JoSePa pystyi pitämään tempoa yllä kahdella kentällisellä huolimatta pelin aikana tulleista lievistä loukkaantumisista. Elias Paappasen ensiesiintyminen futsal-liigassa jäi varmasti myös paikalla pitkästä aikaa päässeen yleisön mieleen.

Valmentajien kommentit

Mikko Paappanen JoSePa : Avainsanat ennen peliä olivat asenne ja puolustus, kumpikin oli riittävän hyvässä kuosissa.Hiukan suotta annettiin pallollinen peli vieraitten haltuun toisella jaksolla. Paljon on vielä hommia, tekeminen varmasti paranee vielä tästä kun saadaan kaikki ukot riviin. Tärkeä voitto jokatapauksessa.

MadMax, Tomi Tuominen: Ottelussa hienoa oli yleisön mukaan saaminen taas pitkästä aikaa. Siihen ne hienoudet sitten meidän puolelta jäivätkin. Hyvin treenattu pre-season oli muisto vain, kun tosipelit alkoivat. JoSePa oli selkeästi valmiimpi. Tämän lisäksi henkilökohtaisella tasolla avustimme maaleissa ja oma tekeminen oli enemmän sekoilua kuin sovittujen asioitte tekemistä. (lainaus www.futsalmadmax.com)

Ensi viikonloppuna JoSePa kohtaa kotona Someron Voiman.

 

Petri Hentinen