Miltä maailma näyttää viivan yläpuolella?

JoSePa hiljensi lähes 200-päisen kotiyleisön sunnuntai-iltana Raahessa FutsalYkkösen ottelussa.

Kotijoukkue AS Moon joutui tunnustamaan vieraansa tällä kertaa paremmaksi maalein 3-5 (1-1). Voiton myötä JoSePa nousi kolme sijaa erittäin tasaisessa keskikastissa, ja putoamisviiva jäi taakse, toivottavasti pysyvästi.

JoSePalla oli lieviä kokoonpanovaikeuksia, esim. maalivahti Niko Rantanen pelasi lievässä kuumeessa. Pelin alku oli molemmin puolin aika sekavaa, vähitellen kotijoukkue kuitenkin otti ohjat lievästi käsiinsä. JoSePan peli oli tässä vaiheessa huolimatonta, ja sen seurauksena kotijoukkue menikin johtoon. Aika pian maalin jälkeen JoSePa otti aikalisän, ja sen jälkeen tuoreita miehiä kentälle. Valtteri Peltonen tasoittikin pelin lähes ensimmäisellä kosketuksellaan Olli Malinin syötöstä.

Toisen jakson alussa Moon siirtyi 2-1 johtoon hyvän seinäpelin jälkeen, mutta mitä pidemmälle jakso meni, sitä enemmän peli siirtyi JoSePan hallintaan. Vastahyökkäykset alkoivat purra ja veljekset Hanslian värkkäsivät tasoituksen. JoSePa voitti yhä enemmän kaksinkamppailuja, ja yhden tehokkaan minuutin aikana Kotimäki vapautti Olli Piilin maalintekoon, ja hetkeä myöhemmin Tarkko Savela tarjoili Olli Malinille tyhjän maalin takatolpalle; JoSePa johti 2-4. Moon otti aikalisän ja värkkäsi heti perään kavennuksen, mutta paineesta huolimatta JoSepa pystyi pitämään pään kylmänä ja pallon hallussa. Pari minuuttia ennen loppua Fabian Hanslian väänsi itsensä tekopaikkaan, veto blokattiin, mutta Kotimäki pisti karat sisään ja JoSePalle johdon 3-5. Viime minuuteilla AS Moon pelasi reikäpaidalla, mutta JoSePalla ei suurtä hätää ollut.

JoSePa otti tuiki tärkeät pinnat. Peli ei mitään huippufutsalia ollut, enemmänkin peruspelaamista. JoSePan vastahyökkäykset toimivat hyvin, syötöt löysivät kohteensa silloin kun pitikin. Olli Malin palkittiin parhaana, myös Niko Rantanen taisteli maalilla hienosti. Ensimmäistä kertaa noustiin putoamisviivan päälle, eikä sijat kolmesta alaspäin hirveän kaukana ole. Putoamisviiva on toki vielä lähempänä. Kärkikaksikko MadMax ja PS Villa ovat hiukan karussa. Ensi viikonloppuna JoSePa kohtaa vielä MuSan Porissa, sen jälkeen on joulutauko.