NiNu – JoSePa 3-0: Mielensä pahoittajat

Ei ollut JoSePasta kampeamaan itseään ylempään loppusarjaan. Nilsiän Nujakka vei tarjolla olleen paikan puhtaalla 3-0 kotivoitolla. Eränumerot olivat 25-23, 25-17, 25-17.

NiNu ja JoSePa tarjosivat ensimmäisessä erässä varsin tasokasta lentopalloa. Nilsiä meni alussa helpohkosti 5-1 johtoon, mutta sen jälkeen alkoi Juuso Kinnusen näytös, joka kesti lähes kalkkiviivoille asti. JoSePa johti erää jo 19-15, mutta sitten alkoi JoSePan hihamiesten kädet tärisemään. Lisäksi NiNu puolusti ja hyökkäsi tässä vaiheessa erinomaisesti ja nousi erävoittoon.

Toinen erä oli sitten täysi katastrofi. Nilsiä toimitti pallon JoSePan puolelle moni eri tavoin, syöttämällä, hyökkäämällä ja jujuttamalla ja JoSePa hoiti loput tekemällä virheen perään virheitä. Nilsiän johtaessa 8-1 naksahti JoSePan selkäranka. Vastaanotto oli täysin hajalla ja Juusolle sattui ottelun ainoa musta hetki erän alussa. Loppuerässä NiNu tarjoili otetta JoSePalle tekemällä 8-1 tilanteen jälkeen 11 helppoa virhettä, mutta kohteliaana vieraana JoSePa vastasi samalla mitalla. Erä oli varmaan huonoin suomalaisen lentopallon historiassa.

Kolmas erä alkoi taas samalla tavalla, heti kättelyssä NiNulle 5-0 johto. Tämän jälkeen JoSePa sai vähän otetta, mutta Nilsiä pelasi vaihtopallot tarkasti. JoSePa nousi jo tilanteeseen 17-20, kun selkäranka katkesi toistamiseen kivuliaalla tavalla.

Nilsiä olisi ollut kova pala hyvälläkin pelillä, mutta täysin voitettavissa. Ensimmäisen erän häviö oli jostain syystä henkisesti liikaa, ja hyvin läpi ottelun puolustanut ja nostanut kotijoukkue pääsi lopulta aika helpolla. JoSePa kaatui huonoon vastaanotto -ja hyökkäyspeliin. Se ei paljon auta, jos joukkueella on 2-sarjan paras hakkuri jos muut eivät saa aikaan juuri mitään. Juuso mätti 18 hyökkäyspinnaa varsin vastaansanomattomalla tavalla, kun muut saivat kasaan yhteensä 10 hyökkäyspinnaa. Materiaalin puutteeseenkaan JoSePa ei kaatunut, matkassa oli ilahduttavasti 11 miestä. Näistä lähes jokainen kävi vuorollaan koettamassa. Juuson lisäksi onnistujaksi voi laskea Ilari Ahosen, joka tuli toisessa erässä Tuukan tilalle liberoksi. Hänestä JoSePa saa hyvän liberon keväälle Tuukan lähtiessä puukotettavaksi.

Yksi ottelun merkillisyyksiä oli myös se, että JoSePalle vihellettiin 12 torjunnan verkkovirhettä Nilsiän lukeman ollessa 0. Minäkin haluan tuollaiset taikalasit. Ottelun kannalta sillä ei ollut hirveästi merkitystä, useat verkkovirheet tulivat siinä vaiheessa kun pallo oli jo kenttään tömähtänyt. Saattoi siellä olla muutama ihan oikeakin vihellys…

Nyt on sitten sekin ihme koettu että JoSePa pelaa keväällä alemmassa loppusarjassa. Siihen mennessä saamme toivottavasti koko joukkueen terveeksi, jotta tulee kevätkausi hoidettua kunnialla läpi. Ennen sitä joukkue kokoontuu hengennostatustilaisuuteen tulevana viikonloppuna seuraamalla JoSePan voitokkaan? Palloilujoukkueen suorituksia.

GWW