Nolla päästettyä jatkui vieraspelissä

Äitienpäiväiltana JoSePalla oli vuorossa kauden ensimmäinen vierasottelu, vastaan asettui PaRi/A. PaRilla oli kahdesta ensimmäisestä ottelusta kerättynä yksi piste, mutta joukkueen tiedettiin olevan nuori ja taitava porukka, jolla jalkaa tulee riittämään. Ei ollut siis mitään syytä lähteä takki auki, vaan JoSePa lähti pitämään oman pään puhtaana ja jatkamaan siitä mihin kauden ensimmäisten kotiotteluiden jälkeen jäätiin. Palokan todella iso kenttä ja fiksusti pelanneet A-juniorit aiheuttivat JoSePalle huomattavasti enemmän haastetta kuin alkukauden ottelut FCV/Redsiä ja ViPaa vastaan. Sunnuntai-iltana tarvittiinkin tuplamäärä töitä, jotta JoSePa ei kokisi kauden ensimmäistä pistemenetystä.

PaRi aloitti ottelun terävästi ja joukkue sai rakennettua nopeasti vaarallisen tilanteen muutaman näppärän syötön jälkeen. PaRin hyökkääjä pääsi puolittaiseen läpiajoon, mutta varmasti puolustuslinjassa luutinut Ville Saarela sai häirittyä sen verran, että kunnon vetoa tilanteesta ei syntynyt. Tämän jälkeen JoSePan kone alkoi käynnistyä.  Keskikentällä alkoi palloliikkua mieheltä miehelle ja ote siirtyi pallokontrollin myötä vierasjoukkueelle. Maestrona toimi tälläkin kertaa Janne Kosunen, joka haki aktiivisesti palloa alakerrasta ja jakoi sitä fiksusti eteenpäin. Jannen muutama oivaltava syöttö vapautti Jari Kotimäen hyviin maalintekopaikkoihin, mutta tällä kertaa Jarin ruuti oli märkää. Samainen tutkapari loi useamman hyvän maalipaikan ja myös Janne pääsi pariin otteeseen kokeilemaan maalintekoa. PaRi sai ensimmäisellä puoliajalla kulmapotkusta yhden vaarallisen tilanteen, jonka kuitenkin Mikko Oksanen pelasti maaliviivalta. Mikko pelasi tänään loukkaantumisien jälkeen ensimmäisen ottelun kahden vuoden tauon jälkeen. Tauko ei näkynyt missään, vaan mies esitti varmoja otteita JoSePan rautaisessa puolustuslinjassa. Tätä puolustuslinjaa PaRi ei pystynyt uhkaamaan enempää ensimmäisellä puoliajalla, joten tauolle mentiin 0-0 lukemissa.

Toisella jaksolla peli oli pääosin JoSePan hallussa, eikä joukkueelle ollut juurikaan hätää varsinkaan omassa päässä. Pallo pomppi tänään kuitenkin hieman aikaisempaa enemmän ja hyvien maalintekopaikkojen eteen jouduttiin tekemään paljon töitä. Kun rakennetuista maalipaikoista ei meinattu saada millään pelivälinettä maalin perukoille, pientä turhautumista alkoi jo näkyä pelaajien kasvoilla. Turhautuminen kuitenkin haihtui noin tunnin pelaamisen jälkeen, kun peliä pyörittänyt Janne Kosunen teki upean nousun ohittaen muutaman PaRin pelaajan ja sijoitti pallon varmasti maaliin. JoSePa siirtyi ansaitusti 0-1 johtoon ja lisäsi vettä myllyyn. Kosunen-Kotimäki loi lisää maalipaikkoja ja seuraavaksi oli Jarin vuoro sijoittaa pallo päättäväisen nousun jälkeen. Tämän jälkeen Janne pelasi Jarin vielä kerran läpi ja tuloksena oli 0-3 maali. JoSePa jatkoi pallonhallintaa eikä päästänyt PaRia vaarallisiin maalintekopaikkoihin. Ottelu oli kolmannen maalin jälkeen rauhallista pelailua ja loppulukemiksi merkattiin 0-3.

Kokonaisuudessaan peli oli todella hyvin JoSePan hallussa eli vieraspisteet olivat täysin ansaitut. Peli ei ollut ihan yhtä kaunista katseltavaa kuin kotimatseissa, mutta 3 pistettä vieraspelistä oli se mitä lähdettiin hakemaan, joten lopputulokseen voidaan olla tyytyväisiä. Iso kenttä aiheutti ajoittain ongelmia, sillä välimatkat pelaajien välillä kasvoivat liian suuriksi. Matkassa oli vain kaksi vaihtopelaajaa, joten erityisesti ottelun loppupuolella joukkueen liike alkoi hiipua. Iso kenttä korosti tätä entisestään, mutta kaikki pelaajat antoivat kaikkensa ja pakka saatiin pidettyä tarpeeksi hyvin kasassa. JoSePan puolustuspeli ansaitsee erityismaininnan, sillä joukkueen maali on pysynyt puhtaana koko alkukauden – nyt takana on jo 270 minuuttia. Myös joukkueen nuoriso-osasto Matias Paappanen ja Eetu Oksanen esitti jälleen hyviä otteita. Pojilta ei myöskään kunto loppunut, kun muulla joukkueella alkoi jalka painaa.

Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin ja pitää reilun viikon mittainen ansaittu tauko ennen seuraavaa peliä, joka pelataan keskiviikkona 24.5. kotikentällä. Seuraavana vastaan asettuu Suolahden Urho, joka on ollut JoSePalle aina vaikea vastustaja. Siinä ottelussa laitetaankin kotijoukkue todelliseen testiin, tervetuloa kannustamaan!

Riku Keihäsniemi