Nousukausi jatkuu…

JoSePa jatkoi jo edellisen vieraspelin viitoittamalla tiellä, ja kukisti jännittävässä pelissä sarjakärki Puijo-Volleyn lukemin 3-1 (25-23, 25-21, 23-25, 29-27)

Alusta saakka JoSePan pelissä oli ihan eri meininki kuin edellisessä kotiräpellyksessä. Nyt palloista taisteltiin loppuun saakka, ja laitamiehet takoivat pisteitä virheitten sijaan. Tosin ensimmäisessä erässä JoSePa teki viisi syöttövirhettä, mutta Puijo vastasi 12 virheellä kaikilla osa-alueilla. Toisessa erässä Puijo vähensi helpot virheet viiteen, mutta JoSePa pisti vielä paremmaksi. Helppoja virheitä tuli tasan yksi. Ainakin yleisön silmin erä oli yksi parhaista, mitä JoSePa on tällä kaudella esittänyt. Erityisesti torjuntapeli oli näyttävää, pistetorjuntoja tuli kahteen ensimmäiseen erään kahdeksan. Suunnilleen saman verran torjuntoja hyvin puolustaneet vieraat noukkivat takaisin peliin.

Kolmannessa erässä Puijo päätti sitten tulla peliin mukaan. JoSePa aloitti hyvin, mutta hyvien puolustusten ja jatkohyökkäysten kautta Puijo hiipi rinnalle ja myöhemmin ohi. Vieraitten hakkuri Jyrki Furu lämpeni hitaasti mutta varmasti, hän oli kolmannessa erässä pitelemätön kolmen metrin viivan takaa. Tilanteessa 20-24 iski kuopiolaisiin pieni kipsi, ja kotijoukkue oli vähällä tulla rinnalle.

Neljäs erä eteni hyvin tasaisissa merkeissä. Alussa JoSePa oli kolmen pinnan karussa (7-4) mutta seuraavan syöttövuoron aikana Puijo meni jo edelle. Erän lopussa yleisö alkoi jo siirtää saunavuoroja tilanteessa 21-24, mutta JoSePa tuli vielä. Tällä kertaa kiri ei jäänyt vajaaksi. Neljännessä erässä liekeissä ollut Ville Suihkonen päätti ottelun ässään.

JoSePan peli oli kokonaisuutena aika hyvin tasapainossa. Puolustus toimi muutamaa katseella seurattua palloa lukuunottamatta., ja pallo kuoli myös puolustusten jälkeen. Passari Matti Pöntinen hajoitti peliä hyvin, ja jatkuva pelote viivan takaa vaikeutti vieraitten torjunnan työskentelyä. Tämä näkyi erityisesti neljännessä erässä, missä JoSePa pääsi huseeraamaan nopealla hyökkäyksellä Ville Suihkosen voimin. Hyvän pelin perustana oli kuitenkin loistavasti toiminut vastaanotto. Koko joukkueen prosentti oli 75. Lasu ja Tuke nostivat yhteensä lähes 60 syöttöä kuppiin yli 80 % tarkkuudella. Ilen prosentti oli”vain” 65, mutta hän takoi laidasta 16 ( +12) pinnaa. Eniten pisteitä teki hakkuri Viljami (22, +13) toimien päällikkönä myös torjuntapuolella. Nopea hyökkäys oli JoSePalta aika kateissa kolme erää, mutta neljännessä Ville innostui puhkomaan Puijon torjuntaa kuuden pisteen arvoisesti. Yhteensä Ville teki viimeisessä erässä kahdeksan pinnaa.+ – tilasto näytti Villelle lukemia +10, virheitä 0

Tästä jatketaan takki auki kohti Kouvolaa. Katsotaan saavatko tappioputkessa riutuvat kymenlaaksolaiset napit kiinni.

GWW