Päivät lyhenee, kausi lähenee

 

 

Koronan lopettaessa koko sarjatoiminnan Suomen maassa joka lajissa pysähtyi JoSePan futsalkausikin kauan sitten maaliskuussa kuin seinään. Pikkuhiljaa rajoitusten purkuessa on uuttakin kautta ryhdytty suunnittelemaan. Toisen koronan möllöttäessä taivaalla  JoSePan jalkapalloilijatkin pääsivät tekonurmelle ihan sarjapelien merkeissä, ja samalla on taustatyötä varsinaista päälajia eli futsalia varten aloiteltu.

Into ei ole lopahtanut mihinkään. Valmennuksen kartoittaessa pelaajistoa läpi oli viesti selvä: lähes koko pelaajakaarti odottaa innolla uutta kautta. Suurin osa nykyisistä pelaajista on valmis jatkosopimukseen.  Haasteita valmennuksella tuovat tulevalla kaudella talonrakennusprojektit, toiselle paikkakunnalle muutot, armeija ynnä muut sellaiset, mutta jokaista haastetta lähdetään kohtaamaan sillä mielellä, että pelaaminen JoSePassa jatkuu. Lisäksi neuvotteluja uusista pelaajista käydään koko ajan, muutamaa täsmävahvistusta markkinoilta haetaan. Siinä mielessä on ollut mukava huomata, että JoSePassa on imua, vaikkei tässä ihan Suomen mestaruuksista ole vielä päästy vääntämään.

Varsinaiset joukkueharjoitukset käynnistyvät lähipäivinä, ja syytä onkin, sillä kaudesta on tulossa ennätyspitkä ja raskas. Kukaan ei pudonnut sarjasta ja kaksi uutta nousi Liigaan. Sarjaohjelmat ilmestyvät lähipäivinä, ja tiedossa on että sieltä pitäisi löytyä 26 ottelua per joukkue jo pelkän runkosarjan osalta. Yksi sopimusneuvottelujen avainasia on, että pelaajarinkiä on jo pelkän ottelumäärän  takia yritettävä kaikin tavoin laajentaa. Taustalla valmennus ja muu henkilöstö pysyvät suht ennallaan, tehtäväjaot jonkin verran kuitenkin muuttuvat.  Tällekin sektorille lisävoimia haetaan  myös aktiivisesti. Myös yhteistyökumppanit pysyvät matkassa, niitä haetaan koko ajan lisää ja pyritään silläkin sektorilla toimintaa kehittämään. Sopimusuutisia on tulossa piakkoin, nimiä alkaa putoilemaan julkisuuteen pikkuhiljaa.

 

Petri Hentinen