Pitkä pelimatka…

…aiheuttaa tulosten viivästymistä. JoSePa kävi pari viikkoa sitten viimeisellä vieraspelikiertueella. Uhkailuistani huolimatta ukot eivät suostu mitään konkreettista pelitapahtumista kertomaan. Alla olevat tiedot on kerätty hajanaisista lauseista ja irrallisista lipsahduksista.

JoSePa kohtasi Puijo-Volleyn 13.3. lauantaina. Puijo maksoi kalavelat lukemin 3-0. (25-21, 25-13, 25-17) Ottelu oli selvää pässinlihaa, sillä edes JoSePan paras, kaunein ja rohkein (omasta mielestään) pelaaja Miika (176 cm) ei löytänyt keinoja Puijon Tornin (Saku Määttä 200+ cm) ohittamiseen.

Lauantai-iltana joukkue matkasi Liperiin viimeistä pakkopullaa varten. Poijjaat tekivät matkasta autosuunnistuskilpailun jonka voitti Tuukan autokunta usean tunnin erolla seuraavaan. Mare kuunteli toisen auton kuskina liikaa takapenkkiläisten ohjeita. Ilman haavereita ei selvinnyt Volkswagen Tourankaan, sillä Pönä ei ihan joka paikassa muistanut kääntää rattia. Onneksi isännillä on nelivetotraktoreita. Mökkiyöpyminen keskellä Pohjois-Karjalan korpea, mikäs sen kivempaa?

Itse ottelussa sunnuntaina 14.3. pakkopulla juuttui odotetusti kurkkuun. Isäntäjoukkueen nettisivujen mukaan Liperi ”pöllytti” vieraitaan lukemin 3-1 (25-23, 23-25, 25-17, 25-20) Numeroista päätellen kyseessä lienee kuitenkin pelkkä lievä tukistus, tosin sattuu se sekin. Myös erään osanottajan mukaan JoSePa kykeni jopa ajoittain haastamaan isännät.

JoSePalla oli mahdollisuus tuona viikonloppuna taistella vielä jopa karsintapaikasta, mutta puolen joukkueen sairastaessa oli lähtökohta jo huono. Eli mitään ei odotettu eikä mitään myöskään saatu.

Lohkosta jatkoon menivät siis Puijo ja Team Länsi-Savo. Kuortaneen ja Korson luopuessa karsintaoikeudestaan Liperi olisi ollut paras kolmonen (JoSePa oli neljäs), mutta liitto antoi karsintapaikat alueellisin perustein Säkylälle ja Himangalle. Tämä luonnollisesti vei ruodon kurkkuun Pohjois-Karjalassa, ihan oikeutetusti. Jokatapauksessa näillä mennään, sillä karsinnoista ykköseen nousivat Puijo, Länsi-Savo ja Säkylä. Ihan huonossa lohkossa ei siis pelattu.

JoSePalla oli kauden aikana riittävästi loukkaantumisia, niitä emme tarvitse ensi kaudella enää enempää. Toinen sentteri (Petteri Kiili) oli koko kevätkauden pois ja hakkuri (Viljami Kinnunen) myös yli puolet peleistä pois. Viljamin nilkka on nyt leikattu, toivottavasti laittoivat riittävästi hetipiti liimaa. Muutenkin joukkueen iskuvoima oli läpi kauden hyvin ailahteleva, tasaisuus puuttuu vuodesta toiseen. +-merkkinen arvosana tulee allekirjoittaneelta Tukelle (hyvää liberopeliä läpi kauden), Pönalle ja Petelle (passareihin ei homma kaatunut) ja Villelle (ei petä koskaan, ei syöttöruudussa eikä verkolla). Myös Mare ansaitsee kiitosmaininnan sentterin tuuraamisesta ja kuskin hommista. Muut pääsevät nollatulokseen, eli oli hyviä hetkiä ja sitten niitä huonoja. Tämän lauseen jälkeen ehkä uskallan tunkea itseni vielä joukkueen saunailtaan.

Toivotaan että ensi kausi vielä tulee ja uskotaan että saadaan joukkueeseen tuoretta verta ja tiedetään? että tästä voi mennä vain ylöspäin. Eteenpäin Team-Länsi Savon viitoittamalla tiellä!

GWW