Putki poikki

 

JoSePa yritti jatkaa voittoputkea Futsal-Liigassa viime vuoden mestaria Akaa Futsalia vastaan. Hyvä yritys päättyi jälleen hyvin kaksijakoisessa pelissä kuitenkin tappioon 4-7, Puoliajalla Akaa johti jo 0-5.

Ennakkoasetelmissa Akaa taistelee pudotuspelien kotiedusta, jopa runkosarjan voitto lienee teoriassa mahdollinen. JoSePa kamppailee lähinnä suorasta sarjapaikasta. Ottelun alku olikin molemmilta hiukan varovainen, yltiöpäistä prässiä ei kummaltakaan nähty. Pari rutiinisuoritusta ja rutiinivirhettä kuitenkin riitti viemään Akaan jo 0-2 johtoon Dusan Milojevicin ja Kim Lingmanin osumilla. JoSePa sai luotua ihan kohtuullisesti painetta Akaankin päätyyn, mutta viimeistely ontui. Ontumista ei ollut havaittavissa Akaan viimeistelyssä. Huolimatta JoSePan maalivahti Niko Rantasen hyvistä tuplatorjunnoista Jussi Nyström iski kahdesti ja Aleksi Pirttijoki kerran. Ensimmäisellä jaksolla hyvän viimeistelyn lisäksi Akaa puolusti suurella sydämellä. JoSePalla oli 35 laukaisuyritystä Akaan 24 vastaan, JoSePan laukauksista Akaan kenttäpelaajat blokkasivat 19.

Toiselle jaksolle Akaa tuli jarrutellen ja varmistellen, ja sehän oli vähällä osoittautua virheeksi. 22 minuutin kohdalla Heikki Rasmus pisti pallon takatolpalta tyhjiin Otto Piilin syötöstä. Aluksi näytti että kavennus jäi lähinnä kosmeettiseksi, mutta 25 minuutin kohdalla Otto Piilin veto kimposi maaliin Jovan Stankovicin olkapäästä, ja JoSePa oli enää kolmen osuman päässä. 27 minuutin kohdalla Joonas Manzon ensimmäisen jakson hehtaaripyssyn tähtäin oli korjattu ja Jakke Kosusen syötöstä veto napsahti komeasti yläpeltiin; 3-5. Akaa otti aikalisän, ja hetkeksi tilanne rauhoittui Akaan päässä. 30 minuutin kohdalla JoSePan pörrät Otto Piili ja Jari Kotimäki saivat Jarin läpiajoon, ja Kotimäki viimeisteli viileästi 4-5 tolpan kautta. Seuraavat pari minuuttia mentiin sitten lujaa päästä päähän, ja kehtaan sanoa että 5-5 oli lähempänä kuin 4-6. Tässä vaiheessa vieraitten maalivahti Juho Laine oli maalissa mies paikallaan tehden useita erinomaisia torjuntoja.

JoSePa otti reikäpaidan käyttöön 36 minuutin kohdalla, mutta pallon menetys heti kärkeen vei Akaan 4-6 johtoon. Akaa puolusti reikäpaitaa vastaan aktiivisesti ja hyvin, eikä JoSePalla ollut kuin yksi hyvä tekopaikka, mutta senkin vesitti Juho Laine. Akaa teki vielä 4-7 JoSePan sähläilyn seurauksena.

JoSePan paras ja aktiivisin mies oli tänään Jari Kotimäki. Jari teki ottelussa taas mielettömästi töitä, ja pääsi laukaisupaikkaan peräti 18 kertaa. Otto Piili oli työnsankareita myös, ja Heikki Rasmus touhusi maininnan arvoisesti jälleen kerran. Akaan rutiini oli kuitenkin liigaa parhaimmillaan, toki JoSePan iholle päästäminen ei toisella jaksolla varmasti kuulunut suunnitelmiin. Parasta Akaata oli tänään Jussi Nyströmin taidokkaat viimeistelyt ja Dusan Milojevicin pelinrakentelu.

JoSePa kohtaa heti huomenna PP-70 joka on jo tuomittu putoamaan. PP:n ainoa voitto on tällä kaudella tullut JoSePasta.

Mikko Paappanen, JoSePa: Kuten on sanottu ennenkin, emme voi seitsemää päästää pelissä jos aiomme voittaa. Liikaa tilaa annettin ekalla jaksolla vastustajalle, ja sehän näkyi heti taululla. Toiselle jaksolle oli tavallaan helppo tulla ja olla agressiivinen kun paineet oli varmasti poissa, mutta ihan ei kiri riittänyt.

Petri Hentinen