PuWo – JoSePa 0-3 : Kuudellakin pärjää

Pienellä vaivalla tästä voisi tehdä potutus-/ketutustarinan siitä, miten mukavaa on lähteä pitkään vieraspelireissuun ainoastaan kuuden miehen voimin. Ei nyt sitten kuitenkaan tehdä, koska lopputulos oli komea ja melko vastaansanomaton 3-0 vierasvoitto. Eränumerot ajoittain suorastaan epätasaisessa ottelussa olivat 25-13, 25-13, 25-20.

JoSePalla oli siis matkassa ainoastaan kuusi miestä, eli joka pelipaikalle saatiin lähestulkoon roolin mukainen pelaaja. Liberoa ei ollut ja Santeri pelasi yleispelaajan tontilla passaushommien sijaan. Muut kuusikon ukot olivat toinen yp Jarno, passarina Pöna, hakkurina Juuso ja sentterit Sami ja Aksu. Taktiikkana oli alkulämmittelyssä jalkapallon välttäminen (loukkaantumisriski) ja pelissä virheettömyys ja tarpeeksi reipas aloitus pelille.

Taktiikka onnistui alusta alkaen erinomaisesti. JoSePa otti luulot pois PuWon A-junnupitoiselta joukkueelta heti alkuunsa. Vaikea syöttö, hyvä puolustus ja oman A-junnun Juuson pommit olivat ensimmäisessä erässä ihan liikaa kotijoukkueelle. Loppuerässä uskon loppuessa erälukemat repsahtivat suuriksi lähinnä Puijon omilla virheillä.

Toinen erä oli JoSePan paras. Puijo teki erässä ainoastaan kolme omaa virhettä, siitä huolimatta numerot olivat JoSePalle murskaavat. PuWo ei saanut palloa kuolemaan oikein millään, esim. Santeri haki erässä kolme kertaa pallon aivan kentän pinnasta takaisin peliin. Lopusta huolehti JoSePan monipuolinen hyökkäyspeli, Pöna sai pikkuhiljaa muittenkin kuin Juuson käden lämpöiseksi.

Kolmas erä meni jonkin aikaa saman kaavan mukaan; JoSePa oli koko ajan muutaman pisteen johdossa. Erän puolessa välissä tuli kuitenkin JoSePan ainoa heikko hetki pelissä ja muutamien hyvin sijoitettujen syöttöjen ansiosta PuWo kävi jo johdossakin. Parin aikalisän jälkeen JoSePa siirtyi takasin kuskin paikalle hyvien syöttöjen ja Aksun muutaman perusteellisesti tuuletetun torjunnan jälkeen. Ottelu loppui kunnon kaapitukseen kun vastustajan hakkuri pysähtyi Aksun ja Juuson paritorjuntaan.

JoSePa toteutti yhdessä juonittua taktiikkaa 95 % teholla. Ainoastaan kolmannessa erässä tuli hetken herpaannus. Koko joukkue pelasi hyvällä tasolla, erinomaiseksi esitys nousi Santerilla, joka pelasi hienon pelin hänelle vieraalla pelipaikalla. PuWo suuntasi enemmän kuin joka toisen syötön (19/35) Santerille, mutta hän kesti paineen ja koko iltaan mahtui ainoastaan yksi nostovirhe. Sen lisäksi syntyi 10 hyökkäyspinnaa loistavan puolustuspelin ohessa. Pöna nautiskeli illastaan myös passarille harvinaisten hyökkäyspisteitten muodossa, 10 pinnasta 8 tuli toisesta kosketuksesta jujuilla. Juuso oli taas Juuso: teki mielestään hirveästi virheitä, siis 15 pinnaa, kaksi lyöntivirhettä. Ainakin PuWon passari tietää miltä tuntuu puolustaa rajalla kun Juuso lyö. Samin syötöt olivat illan vaikeimpia, ja Jarnon järkilyönnit pitivät JoSePan mukana, kun kolmannessa erässä oli hetken vaikeaa. Valmennuskin oli kelvollista.

Ensi lauantaina futsaldraaman jälkeen JoSePa kohtaa varsin ratkaisevassa pelissä Pieksämäen Tsempin.