Tärkeät pinnat turkulaisilta

JoSePa katkaisi neljän pelin tappioputken kotivoitolla sarjanousija TPK:sta. Futsal-Liigan ottelussa turkulaiset poistuivat lokakuun iltaan 4-1 tappion myötä. Puoliaikatulos oli 2-0.

JoSePa sai pitkästä aikaa otteluun lähes kolme kentällistä miehiä. Kotiyleisölle täysin uutena pelaajana esiteltiin KaDystä lainassa oleva Ossi Kivipuro. TPK:n riveissä pelasi joskus kotijoukkueenkin paidan päälleen pukenut Jose Ikonen. JoSePan Joonas Manzolla puolestaan oli takanaan useita vuosia TPK:n riveissä aiemmilta kausilta.

Pelin panos playoffviivan tuntumassa näkyi ottelun alussa ja oikeastaan läpi ottelun. TPK lähti hyökkäyksiin hyvin varovasti, peli perustui laitapelaajien haastoihin. Pivot- pelaamien ei vierailla oikein tällä kertaan toiminut. JoSePa teki hyviä vetopaikkoja ihan peruspelillä, ja oli lievästi hallitseva osapuoli. Kymmenen minuutin pelin jälkeen vieraitten parhaimmistoon kuulunut Atte Ekholm otti ohjat käsiin hiukan huonolla tavalla. Ensin Jari Kotimäki nurin varoituksen arvoisesti, ja seuranneesta vapaapotkusta ja kulmasta Jari kuittasi rajun näköisen tilanteen 1-0 maalilla Jarkko Kosusen syötöstä. Vain minuuttia myöhemmin sama mies otti toisen kortin jälkipelistä; siis toinen keltainen ja heti punainen perään. Seuranneesta ylivoimasta Jarkko Kosunen siirsi JoSePan 2-0 johtoon. Seuraavat minuutit TPK oli aikalailla sekaisin, ja JoSePalla oli saumat tehdä pari lisäosumaa. TPK:n toipuessa JoSePa lähti sitten mukaan surffailemaan eikä lisämaaleja syntynyt.

Toisen jakson alussa vieraat prässäsivät rohkeammin ja peli tasoittui. Ennen Elias Paappasen 3-0 maalia Ossi Kivipuro veti kerran tolppaan, mutta 3-0 maalin jälkeen intoa puhallettiinkin TPK:n puseroon. Se oli hetken aikaa todella aktiivinen prässipelissään, ja JoSePan purkuyritykset epäonnistuivat. Niko Rantanen oli tässä vaiheessa JoSePan tuki ja turva. Ennen viimeistä vitosta JoSePallakin oli pari laatupaikkaa, mutta Marko Laaksonen vieraitten maalilla oli yhtälailla mies paikallaan. TPK pelasi viimeisen vitosen reikäpaidalla, mutta laatupaikatkin tulivat heille liian myöhään, siinä vaiheessa Joonas Manzo oli kerran käynyt puttaamassa pallon tyhjiin.

JoSePa pelasi kohtuullisen kliinisen pisteet pois -pelin. Vieraat pidettiin pääosin pois paikoilta ja omia osumia tehtiin riittävästi. JoSePa voitti ensimmäisellä jaksolla laukaukset 33-14, Laaksonen piti TPK:N pinnalla 14 torjunnalla. Toinen jakso oli paljon tasaisempi, mutta koko ajan TPK:n peliä leimasi jonkinlainen varovaisuus. JoSePa sai hyökkäysalueelle päästyään varsin hyviä laukaisupaikkoja aikaiseksi, mutta kuten jo vihjailin, Marko Laaksonen sai parhaan pelaajan palkinnon aiheesta. JoSePan parhaana palkitiin myös maalivahti; Niko Rantanen piti viimeisellä kympillä vieraitten ajoittaiset ryntäilyt aisoissa.

Seuraava peli on JoSePalle ainakin yhtä tärkeä. Vastassa paikallispelissä on Liikunnan Riemu Jyväskylässä puolentoista viikon päästä.

Mikko Paappanen JoSePa: Puolustussuuntaan pelattiin tänään hyvä peli. Suhtkoht maltillisella prässillä pidettiin TPK:n hyvä pivot-pelaaminen kurissa. Oma pakka pysyi tiiviinä ja keskusta tukossa. Hyökkäyspäässä erikoistilanteet toimivat hyvin. Saatiin riistoja ja sitä kautta hyviä vastahyökkäyksiä, paikkoja oli kyllä pariin lisämaaliinkin.