Urhon ryöstöretki

 

JoSePa ei jaksanut venyttää voittoputkea kolmea peliä pidemmälle. Suolahden Urho tuli, näki ja voitti Viitosen kärkikamppailun maalein 1-2 (1-2) Aika paljon potkupalloa muistuttanut peli pelattiin sinänsä hienoissa oloissa, aurinko paistoi ja pikkulinnut karjuivat puissa.

JoSePa aloitti vakiintuneen käytännön mukaisesti, Kotimäki ensimmäisellä minuutilla läpi, ei maalia. Aika pian tämän jälkeen Urho osoitti ettei se ole tullut Joutsaan himmailemaan. Heti ensimmäinen kulmapotku oli niin vaarallinen, että 6 minuutin kohdalla Ville Kivimäki kävi jälkitilanteesta nyökkäämässä pallon sisään, 0-1 Urholle. Tämän jälkeen JoSePa otti ohjat, mutta Urhon kontraukset olivat jatkuvasti vaarallisia. Kotijoukkueen peliin tuli jonkinlainen pelin pakottamisen tarve, keskittyminen eikä ehkä asennekkaan ollut aluksi ihan tapissa. JoSePan oli vaikea saada neljää syöttöä enempää peräkkäin omille, pallo pyöri ja pomppi keskialueella kuin flipperissä. Tässä pelissä Urho oli vahvoilla fyysisen pelityylin ja ilmaherruuden ansiosta. JoSePa sai pelattua muutaman läpiajon, ja pari vaarallista kulmaa, mutta niissä vieraitten maalivahti oli terävänä.

Viimein 38 minuutin kohdalla Jari Kotimäki otti homman hanskaan pelin näyttävimmällä suorituksella. Puolessa kentässä pallo laidalta haltuun, pujottelu koko kentän läpi kolme pakkia huijaten rankkarialueelle ja kädestä vetäen nurin. Pilkun toimitti yläpesään Valtteri Peltonen; 1-1.

Tämän jälkeen paine oli JoSePan päässä pitkän aikaa. Kun se saatiin viimein purettua, tuli keskialueella helpohko harhasyöttö, vieraitten kapteeni Joni Terho pelattiin yksin läpi ja vieraat taas johtoon.

Toisella jaksolla JoSePa yritti kovasti ja Urho iski vaarallisesti vastaan. Urho ei kovin paljon pallon kanssa kikkaillut, pallo otettiin keskikentän pohjalla hallintaan muutamalla syötöllä ja ristipallo nopeille kärjille, jotka tosin kovin usein ajautuivat paitsioon. Niko Rantasella oli kuitenkin riittävästi töitä erikoistilanteissa ja muutamassa läpiajossa. JoSePa ei saanut riittävästi palloja linjan taakse, maalipaikat JoSePa loi Kotimäen ja Joel Lahden nousuilla. Lopussa JoSePa sai muutaman vaarallisen puskun ja pari hyvää laukaisupaikkaa, mutta kaikki yritykset suuntautuivat päin maalivahtia.

JoSePa ei saanut missään vaiheessa peliä keskikenttää totuttuun tapaan haltuunsa. Oma osansa sinä oli tietenkin Urholla, mutta tuntui siltä että palloa puskettiin taas sinne missä ahdasta on. Janne Kosunen yritti peliä pyörittää, mutta jäi siinä kovin yksin. Jari Kotimäki oli laidallaan koko ajan vaarallinen, mutta ei päässyt murtautumaan varsinaisille tekopaikoille. Ensimmäisellä jaksolla peli meni hieman seisoskeluksi, kun JoSePa sai maalipaikan, irtopalloille ei ollut ketään jatkajaa. Keskikenttä katsoi suorin polvin, että mitenköhän Jarille tai Joelille käy… Toisella jaksolla peli oli tasoltaan ensimmäistä parempaa. JoSePa puski sitkeästi puolustusmuuriin, eikä peliä ainakaan helpottanut runsas harhasyöttöjen määrä keskialueella.

Urho oli odotetun fyysinen ja odottamattoman viisas. Viisi varoitusta ja yksi punainen kertoo fyysisyydestä ja riskitön puolustuspeli viisaudesta. Urho nousi sarjan kärkeen pisteellä ohi JoSePan. JoSePan kausi jatkuu ensi keskiviikkona kotona FC HUKIa vastaan.

GWW