Viikonloppu päättyi voitokkaasti

 

JoSePa teki toisen kuuden pinnan viikonlopun putkeen, kun sunnuntaina kaatui viikon sisään toistamiseen HIFK. Nyt ei menty samanlaisen thrillerin kautta, vaan HIFK kaatui hyvin pelanneiden joutsalaisten kyydissä maalein 1-3 (0-2)

HIFK:lle viikonlopun peli JoSePaa vastaan alkoi olla viimeinen oljenkorsi suoran putoamisen välttämiseksi. JoSePalla oli voitolla mahdollisuus nousta karsijan paikalta pois ohi Sievin sarjataulukossa. JoSePa oli matkassa lähes samalla kokoonpanolla kuin eilen, Tarkko Savelan tilalle oli tullut pelikiellosta vapautunut Otto Piili.

Tässä pelissä JoSePa oli taktisesti kuskin paikalla koko ottelun ajan. HIFK pidettiin kaukana omalta alueelta ilman sen suurempaa prässäämistä. Niinpä ylivoimahyökkäyksiäkään ei vastustajalle tullut, eikä Niko Rantanen JoSePan maalilla joutunut erityisen koville. HIFK:n peli oli hiukan mielikuvituksetonta, JoSePan muodon sisälle eivät isännät saaneet syöttöjä oikein millään. JoSePankaan peli ei mitään pallonhallintailoittelua ollut, osumat tehtiin paikoista aika kliinisesti, enemmänkin paikkoja osumiin toki oli. Täysin ansaittu voitto joka tapauksessa.

JoSePa nousi sarjataulukossa nyt Sievin ohi kymmennenneksi. JoSePalla on jälkipään vartijoista vähiten pelejä pelattuna, esim. pisteen edelläolevalla PJK:lla on kolme peliä enemmän pelattuna. Kahdeksantena on viimeisessä playoff-paikassa kiinni oleva SoVo, seitsemän pinnaa edellä mutta kaksi ottelua enemmän pelanneena. Eli ehkä tavoitettavissa. JoSePan loppuohjelma on kuitenkin sen verran haastava, että suora säilyminenkin vaatii erinomaista onnistumista viimeisessä kuudessa pelissä. JoSePa kohtaa vielä Tornion ja Akaan kaksi kertaa, ja kertaalleen FC Kemin vieraissa ja PP-70 kohdataan kotona. Siinä on kolme mitalisuosikkia ja PP, joka on ottanut ainoan voittonsa tällä kaudella juuri JoSePasta. Heti ensimmäisenä on vastassa viikon päästä Joutsassa hurjassa vireessä viime aikoina ollut Tornion Palloveikot.

Mikko Paappanen: ” Parempiakin vieraspelejä on tällä kaudella pelattu, ja jääty pisteittä, mutta hyvä näin. Pidettiin HIFK kaukana meidän maalista, ja siinä mielessä aika selkeä peli meille. Hyvän puolustuksen kautta hyvä lopputulos.”

Petri Hentinen