Ylös ja alas vuoristorataa

JoSepa kohtasi viime viikonloppuna FutsalYkkösen ottelussa Myllypuron Zenithin Helsingissä. Zenith voitti lauantain ottelun vaiherikkaiden tapahtumien jälkeen lukemin 7-5 (3-3).

Maalinteko alkoi ottelussa aikaisin javerkot soivat tasaisesti läpi ottelun. Olli Malin siirsi vieraat ensiksi ansaitusti johtoon, mutta iloa ei kestänyt kauaa Zenithin tullessa tasoihin puolustusvirheen jälkeen. Maaleja tehtiin vuorotellen ja JoSePa oli kolmesti johdossa ennen ensimmäisen puoliajan loppua Kotimäen ja Fabian Hanslianin maaleilla. Zenith vänkäsi kuitenkin itsensä aina tasoihin ja puoliajalle mentiin tasatilanteessa 3-3.

Toinen puoliaika alkoi lupaavasti JoSePan kannalta Benno Hanslianin viedessä vieraat jo neljännen kerran johtoon hienon kuvion päätteeksi. Sitten tulikin ottelun käännekohta. Zenithin koventaessa selkeästi otteitaan, alkoi JoSePan focus siirtyä vääriin asioihin. 3 minuutin aikana kerkesi tapahtua paljon, kolme erikoistilannemaalia Zenithille sekä toinen keltainen kortti Benno Hanslianille ja ulosajo. Hyvä ja kova työ valui hukkaan huolimattoman pelaamisen takia ja Zenith rankaisi tylysti.

Alivoiman JoSePa taisteli maaleitta eikä peliä luovutettu missään vaiheessa. Reikäpaidalla Fabian Hanslian toi vieraat vielä maalin päähän, mutta Zenith rankaisi vielä tyhjiin lukemiksi 7-5.

Sunnuntaina pelit jatkuivat Suomen Cupin merkeissä vanhaa tuttua SC Riverballia vastaan. Ottelutahti ja kolhut pakottivat isoon muutokseen pelaajistossa. Debyytin sunnuntaina tekivät tällä kaudella Antti Kahilampi, Tuure Tamminen, Matti Pirkkalainen, Matias Paappanen sekä Eetu Oksanen. Kapteeni Niko Rantanen nähtiin myös vaihteeksi kenttäpelaajana.

Maaleja nähtiin myös sunnuntaina paljon läpi ottelun. JoSePa karkasi aluksi johtoon Janne Kosusen ja upeasti debyytissä pelanneen Antti Kahilammen maaleilla. Pelin tempo oli varsisn hidas, kumpikaan joukkue ei prässännyt yltiöpäisesti vaan molemmat kyttäsivät tarkasti vastustajan liikkeitä. Riverball sai kuitenkin otetta pelistä ja tulikin nopeasti tasoihin ja ohi. Tauolle mentiin Riverballin 3-2 kotijohdossa huolimatta JoSePan yhdestä 6 metrin ja kahdesta 10 metrin pilkusta.

Toisella jaksolla JoSePa jatkoi taistelua ja otti hallintaa pelistä. Aake Partio piti joukkuetta ajoittain pystyssä maalissa upeilla torjunnoillaan, Joensuulaisten törkeistä ajeluista huolimatta. Aake sai kerätä itseään lattiasta useamman kerran ottelun aikana Riverball-hyökkääjien ajaessa jalkapohjat, polvet ja pää edellä laukauksien perään. Aake taisteli ottelun loppuun asti ja jälkeenpäin selvisi että peukalosta meni nivelsiteet mäsäksi ja huili edessä. Kaksikko Kahilampi ja Kosunen toivat JoSePan rinnalle ja ohi alle minuutissa kahden maalin ansiosta. Sitten alkoi jälleen tapahtua, Kahilampi sai kampituksesta toisen keltaisen kortin ja jälleen joukkue punaisen myötä alivoimalle. River onnistui tasoittamaan pelin JoSePan kannalta epäonnisesti oman maalin kautta, sekä 2 minuuttia ennen loppua siirtymään johtoon lähihässäkän jäkeen. JoSePa laittoi vielä kaiken peliin ja Jari Kotimäki tasoittikin ottelun vain 18 sekuntia ennen loppua.

Cupin sääntöjen mukaan siirryttiin 2x5min jatkoajalle. Molemmista joukkueista paistoi väsymys ja pallo liikkui jo verkkaisesti. Jatkoajalle säilyi toisen puoliajan virheet ja Riverillä virheet olivat ensimmäisen jakson tapaan täynnä. Ensimmäisellä jatkoajalla ei nähty ihmeempiä tilanteita, eikä JoSePa saanut kuudennetta rikettä hommattua että joukkue olisi päässyt 10m pilkulle. Toisella jatkoajalla Jari Kotimäki haastoi laidassa ja Riverin puolustaja joutui rikkomaan. Janne Kosunen veti pilkun päin maalivahtia, mutta paluupallosta hän pystyi ujuttamaan pallon maalivahdin alta lukemiin 5-6. River joutui rikkomaan vielä kertaalleen ja Jari Kotimäki kaunisteli lukemia 10m pilkusta maaleihin 5-7 . Positiivista oli debytanttien erittäin hyvä pelaaminen, sekä junnujen Eetun ja Matiaksen todella miehekkäät esitykset huomattavasti fyysisimpiä vastustajia vastaan. JoSePa etenee siis kierrokselle 3 cupissa, jossa vastaan arvottiin Ace Tampereelta. Ottelu pelataan Tampereella todennäköisesti 3.12.2016.

Pienenä yhteenvetona alkusyksystä voisi vetää muutamia kehäpäätelmiä huolimatta potku-uhasta…JoSePan otteissa taitaa tällä hetkellä painaa hartioilla omat kovat odotukset. Kun homma ei sitten sujukaan varsinkaan maalinteossa ihan viime vuoden malliin, alkaa etu-ja takaraivossa kiristämään. Raivo näkyy myös kentällä vähän väärällä tavalla, eli kun vastustajat pelaavat JoSePaa vastaan kovaa, JoSePalta katoaa liike ja kovuuteen yritetään vastata samalla mitalla. JoSePa on kuitenkin usein se pienempi joukkue, joten lisää liikettä vaan. Toki ei siellä väistelemäänkään pidä ruveta.

Pelin pyörittämisessä ei JoSePalla ole juurikaan ongelmia. Hallinta pitää vaan saada näkymään maalisarakkeessa. Olen varma, että niin vielä tulee käymään.